Lepo in toplo vreme se nadaljuje in pozitivno vpliva na obarvanost plodov. Boljše obarvanje je na lokacijah z večjo temperaturno razliko med dnevom in nočjo (razlika 10 – 15°C).
TOPAZ – v vseh analiziranih vzorcih so parametri zrelosti že doseženi (Streifov indeks med 0,10 – 0,15). Primerno obarvane plodove je potrebno čimprej obrati. BONITA – tudi pri tej sorti so parametri zrelosti že doseženi in ob primerni obarvanosti jih je potrebno obrati. IDARED – mladi obarvani nasadi so primerni za obiranje. Pri starejših nasadih, ki se ne bodo dolgotrajno skladiščili, počakamo na primerno obarvanost. FUJI in BREABURN bomo vzorčili in analizirali v začetku oktobra.
Rezultati analiz za sorte topaz, bonita, idared, fuji in breaburn so prikazani v spodnjih preglednicah:
- Testirianje zrelosti jabolk BREABURN
- Testirianje zrelosti jabolk FUJI
- Testirianje zrelosti jabolk TOPAZ
- Testirianje zrelosti jabolk IDARED
- Testirianje zrelosti jabolk BONITA