Finančno nadomestilo za odpravo škode zaradi zlate trsne rumenice na okuženih območjih – prijava za pregled vinogradov

Finančno nadomestilo za odpravo škode zaradi zlate trsne rumenice na okuženih območjih – prijava pregledov vinogradov (GERK z rabo 1211 – vinograd oziroma GERK z rabo 1221 – intenzivni sadovnjak (namizno grozdje))

Vinogradniki, ki imate vinograde na okuženem območju zlate trsne rumenice lahko tudi v letu 2024 za odstranjene in uničene simptomatične trte uveljavljate finančno nadomestilo za odpravo škode zaradi zlate trsne rumenice.

Za uveljavitev finančnega nadomestila morate pridobiti tudi dokument fitosanitarnega preglednika o opravljenem pregledu in potrditvi pojava zlate trsne rumenice na GERK. Preglednik dokument izda za GERK oziroma GERKe na katerih je ob pregledu na terenu samem  potrdil pojav zlate trsne rumenice.

Fitosanitarni pregledniki so že pričeli s pregledi GERK z rabo 1211 – vinograd oziroma GERK z rabo 1221 – intenzivni sadovnjak (namizno grozdje) na okuženem območju. Vinogradnike, nadomestilo pozivamo, da GERK za katere bi želeli v letu 2024 uveljavljati finančno nadomestilo čim prej prijavite za pregled.

Za lažjo in hitrejšo prijavo si pripravite naslednje podatke:

  • ime, priimek, naslov nosilca kmetijskega gospodarstva, KMG MID,
  • številko GERKa oziroma GERK-ov
  • občino, v kateri leži posamezni GERK (za vsak GERK posebej) ,
  • kontaktno osebo kmetijskega gospodarstva za pregled in kontakt, obvezna je telefonska številka zaradi dogovora za pregled, če pa je možno, pa tudi e-naslov.

Prijavo lahko oddate na enega od spodnjih načinov:

  • preko spletnega obrazca: prijavo odda vinogradnik sam ali v njegovem imenu fitosanitarni preglednik ali svetovalec JSKS na obrazcu, ki je za SV Slovenijo (območje KGZ Maribor, KGZ Ptuj, KGZ Murska Sobota) na povezavi: https://forms.gle/bQSchfJz8rAEzVFW8
  •  
  • pisno po e-pošti: na elektronski naslov kmetijskega svetovalca, ki so navedeni v Navodilu za uveljavljanje  finančnega nadomestila za odpravo škode zaradi zlate trsne rumenice na okuženih območjih,
  •  
  • telefonska prijava: pri kmetijskem svetovalcu na posameznem zavodu navedenem v Navodilu za uveljavljanje  finančnega nadomestila za odpravo škode zaradi zlate trsne rumenice na okuženih območjih.


Pohitite s prijavami, saj bodo le tako fitosanitarni pregledniki pravočasno opravili preglede na terenu in pravočasno izdali ter vam posredovali dokument o opravljenem pregledu in potrditvi pojava zlate trsne rumenice na prijavljenih GERKih. Skrajni rok za oddajo prijave za pregled je 21. oktober 2024 do 12. ure.

Več informacij o pogojih za pridobitev finančnega nadomestila in vložitvi vloge je v Navodilu za uveljavljanje finančnega nadomestila za odpravo škode zaradi zlate trsne rumenice na okuženih območjih. Navodilo je objavljeno tudi na spletnem naslovu UVHVVR Uveljavljanje finančnega nadomestila za odpravo škode zaradi zlate trsne rumenice | GOV.SI.

Želite biti obveščeni o aktualnih novicah? Prijavite se na e-novice.

 

Prijavi se

 

Od e-novic se lahko kadarkoli odjavite. Podrobnejša določila glede varstva osebnih podatkov ter pravic in obveznosti v tej zvezi so opredeljena v Politiki varstva osebnih podatkov, ki je dostopna na https://www.kmetijski-zavod.si/politika-varstva-osebnih-podatkov.

Vaš brskalnik je zastarel!

Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov.