TEHNOLOGIJA PRIDELAVE BELIH IN RDEČIH VIN v letu 2024

V tem času je vinska trta v fazi intenzivnega zorenja grozdja, vinogradnik pa v pričakovanju dobrega vinskega letnika. Ob pisanju teh napotkov (konec avgusta) je zrelost grozdja v vinogradih nadpovprečna.

Zaradi visokih je v primerjavi z letnikom 2023 v povprečju v prednosti za dobrih 14 dni, v primerjavi z letnikom 2022 pa dozorevanja prehiteva za nekaj dni. Tako se po dozorevanju letošnji letnik približuje letniku 2003, ki je bil do sedaj najzgodnejši vinski letnik. Zaradi visokih temperatur hitreje padajo tudi skupne kisline in pH vrednost prehitro narašča.

 

- TEHNOLOGIJA PRIDELAVE BELIH VIN je na voljo TUKAJ.

- TEHNOLOGIJA PRIDELAVE RDEČIH VIN je na voljo TUKAJ.

Želite biti obveščeni o aktualnih novicah? Prijavite se na e-novice.

 

Prijavi se

 

Od e-novic se lahko kadarkoli odjavite. Podrobnejša določila glede varstva osebnih podatkov ter pravic in obveznosti v tej zvezi so opredeljena v Politiki varstva osebnih podatkov, ki je dostopna na https://www.kmetijski-zavod.si/politika-varstva-osebnih-podatkov.

Vaš brskalnik je zastarel!

Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov.