Označevanje soka, kisa in sadnega vina

Nazaj

Vinogradništvo in vinarstvo

20. november. 2020

Dokler še ni uradne zakonodaje pa je potrebno vendarle imeti opravljeno analizo primernosti sadnega vina za promet, ki je sestavljena iz senzorične in kemijske analize (alkohol, gostota, reducirajoči sladkorji, skupne kisline, pepel, prosto in skupno žveplo). Tovrstne analize opravljajo pooblaščeni laboratoriji (KGZS-Zavod Maribor, KGZS-Zavod Novo Mesto in KGZS-Zavod Nova Gorica).

Na osnovi teh podatkov, je potrebno na etiketi navesti naslednje...

Preberi več

Želite biti obveščeni o aktualnih novicah? Prijavite se na e-novice.

 

Prijavi se

 

Od e-novic se lahko kadarkoli odjavite. Podrobnejša določila glede varstva osebnih podatkov ter pravic in obveznosti v tej zvezi so opredeljena v Politiki varstva osebnih podatkov, ki je dostopna na https://www.kmetijski-zavod.si/politika-varstva-osebnih-podatkov.

Vaš brskalnik je zastarel!

Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov.